2014. február 2., vasárnap

Egészségügy

Az egészségügy eléggé le van pusztulva Magyarországon. Legalábbis a tb-re igénybe vehető egészségügyi ellátások, és nem magánkézben lévő intézmények. Ezzel tisztában vagyunk legtöbben, de mégsem történik semmi, azon kívül, hogy a váróteremben elütjük azzal az időt, hogy szidjuk a rendszert, "meg hát milyen drágák a gyógyszerek, és már megint várni kell 2 hónapot ha beutal valahová az orvos, mire sorra kerül az ember" stb.

A hosszas várólista egy-egy beutalás alkalmával különösen akkor bosszantó, amikor az embernek úgy néz ki tényleg komolyabb problémája van. (A balesetire meg lehet próbálni bemenni a legközelebbi kórházba, de személyes tapasztalataim alapján mondhatom, hogy az a lekezelő, modortalan bánásmód, - és most nem az orvosokra gondolok, bár arra is volt már példa- amit általánosságban egy kettő ápolószemélyzet tanúsít... Nos én a jövőben ahogy csak lehet megkímélem magam ettől, nem köszönöm. A lelki egészség éppoly fontos mint a testi.)

A probléma, hogy ennek meg kell fizetni az árát, de szó szerint. Tehát amikor már sokadjára szereztem negatív tapasztalatot az itthoni egészségügyi ellátásban, legyen szó a lekezelő bánásmódról, vagy velem szemben, vagy az idős nénivel szemben aki ugye ilyen esetekben mondhatom sorstársam, vagy arról, hogy beutalnak valahová, mondjuk a reumatológiára és másfél! hónapot kell várnom.... Szóval van, hogy elég.

Úgyhogy elkezdtem keresgélni az interneten, és vannak magánklinikák, akik tulajdonképpen nem olyan borsos áron csinálnak meg egy-egy vizsgálatot amennyire én azt gondoltam azelőtt, hogy nem nézegettem utána a dolgoknak. Sokszor valakinek az idő, és a gyorsaság sokkal lényegesebb egy-egy vizsgálati eredményt illetően. Például a legújabb, amin megint megakadt a szemem, hogy már a vérvétel is időpontos lett erre felénk. Tehát beutal a háziorvos, de hát még telefonálgass, persze. Meg várakozz a vonalban, meg ha nem veszik fel a telefont, mert túlterheltek ( mert hát azok, nyilván, hiszen minek kellene már oda is időpontot kérni?) akkor talán még menj is be személyesen.Persze. Úgy lesz.
Szóval. Kipróbáltam, és igen működik, beutaló nélkül, mindenki azt vizsgáltat a vérében amit szeretne. Aznap oda lehet menni vérvételre, gyorsak, 1-2 napon belül az e-mail postafiókomban landolt az eredményem, és rengetegféle vérvizsgálatot végeznek, még lyme kórra is tesztelnek, és a többi klinikához képest nem is olyan vészes áron. A honlapjukon mindent meg lehet tekinteni, ha felhívja őket az ember, rendes ügyfélszolgálat veszi fel a telefont, segítőkészek, elmagyaráznak mindent, bátran lehet kérdezni.

http://www.laboratoriumkft.hu/szolgaltatasok/vervetel/

Ami nagyon szimpatikus, hogy több klinika végez olyan allergiavizsgálatot, amihez csupán vért kell adnod, és azonnal elkészül az eredmény. Sőt, ha valakiről kiderül allergiás, akkor egy fájdalommentes biológiai terápiát is kínálnak hozzá. Bővebben például itt - de a keresődbe beírva , sok klinikát találsz még ezen kívül is-

http://www.vitalport.hu/allergia-teszt/?gclid=COfXxYfar7wCFZShtAodDUAAZw

Gyógyszerallergia gyanúja esetén is elég csupán ma már vért adnunk, és kiderül milyen gyógyszereket kell elkerülnünk a jövőben. Bővebben például itt - de a keresődbe beírva , sok klinikát találsz még ezen kívül is-

http://www.ambulanciak.hu/index.php/allergia-ambulancia/gyogyszerallergia-vizsgalatok/


De lehet találni olyan privát klinikát is Budapesten, ahol már aznap végeznek mondjuk tüdőszűrést,  Mri vizsgálatot, Ct-t, Dopler UHT-ot és kevesen tudják, de a háziorvos közvetlenül beutalhat az országos egészségügyi intézményekbe is, ahol több a kizárólag arra az egy területre (és terület ágaira) szakosodott orvos, és nem kell többet várni mint általános esetekben. Sürgős esetekben sürgősségi háziorvosi beutalóval fogadják ugyanitt a beteget.
Van már itthon olyan mandulaműtét ami rádiófrekvenciás. Az ára elég borsos, olyan 150 000 Forint, viszont nincs kórházban fekvés, nincs vér, nincs vágás. Nekem megérte, nem akartam én mindenáron a műtétet, de van, hogy nincs más választása az embernek. Én itt végeztettem el, de van még klinika ahol végzik.

http://www.szalmay.hu/ismertetok.php?Me=15&Co=16

És amit még nagyon ajánlok, vannak itthon sokszor féláron, vagy negyedáron igénybe vehető egészségügyi kezelések, a kuponos oldalakon. Az előbb említett mandulaműtét néha féláron van itt hirdetve :) Érdemes körülnézni rendszeresen.

http://www.qponverzum.hu/budapest?utm_source=gad&utm_medium=qv1&utm_campaign=gad_qv1&w=65881


Természetesen amennyiben lehetséges célszerű a természetes gyógymódokhoz fordulni. Már az "Élelmiszeripar" c. bejegyzésnél említettem, hogy mekkora hatalma is van az egészségünk felett a Gyógyszeriparnak is. Általános tapasztalatom, amikor állok a háziorvosnál a váróteremben, hogy rengeteg idős nyugdíjas csak receptfelírásra vár. Átlagosan 3-6 féle gyógyszert szed egy ember mire eljut az idős korig, de én nem szeretem ezt a szót, nevezzük inkább szép kornak. Tehát vérnyomásra, derékfájás, koleszterin stb... és rengeteg mellékhatása van ezeknek a gyógyszereknek, lehet az egyik betegségére beszedi, kijön a mellékhatás, arra kap egy másik gyógyszert. Szóval nem hiába mondjuk, hogy bizony ez az ördögi kör.

Amit még az olvasó figyelmébe ajánlok kapcsolódó cikként:

http://pirospirula.blogspot.hu/2013/04/andreas-kalcker-betiltott-egeszseg.html

Kapcsolódó videó:








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése